
Alexandros Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia „ALEXANDROS” o niskiej kwasowości maksymalnie do 0,3%, charakteryzuje się wybuchem świeżego smaku oliwek, który odzwierciedla słoneczny i ciepły klimat Grecji.
Odmiana oliwek Koroneiki, z których produkowana jest oliwa extra virgin, mają łagodny smak i wydobywają złotą oliwę, którą wszyscy uwielbiają. Smak i aromat oliwy z oliwek pochodzącej z odmiany oliwek Koroneiki są naprawdę bardzo wyjątkowe i niepowtarzalne.
Oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia „ALEXANDROS” tej znanej odmiany oliwek jest bardzo ceniona ze względu na jej łagodny i soczysty smak.
Oliwa z oliwek extra virgin Alexandros pasuje wyśmienicie do
- zielonej sałaty,
- pieczonej ryby,
- pieczonego mięsa,
- gotowanych ziemniaków
- lub nawet jogurtu.