Alexandros extra virgin

Alexandros Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, której kwasowość wynosi od 0,3% do 0,5%.

Unikalna kategoria oliwy z oliwek Extra Virgin produkowanej z odpowiednio skomponowanej mieszanki oliwek odmiany Koroneiki i Manaki z regionu Peloponnese, która odzwierciedla słoneczny i ciepły klimat Grecji.

Oliwa z mieszanki oliwek Koroneiki i Manaki, z których produkowana jest oliwa Extra Virgin „ALEXANDROS”, charakteryzuje się wybuchem świeżego smaku świeżo ściętych oliwek i intensywny owocowy smak. Wszystko to wpływa na doskonały aromat podczas gotowania. 

Nadaje bogaty, intensywny smak i aromat sosom sałatkowym, warzywom, sosom do makaronów, marynatom jak i stosowany do chleba. Może być podawany świeży lub jako przyprawa. Oliwa z oliwek Extra Virgin „ALEXANDROS” wraz z powyższymi zdolnościami przyczynia się również do wchłaniania wapnia i utrzymuje zdrową skórę.

Aktywne filtry:

-