Chałwa czekoladowa Durra 350g

Chałwa czekoladowa Durra 350g

Ładowanie
PROMOCJA: 15,00 PLN
za
szt.
STARA CENA: 16,00 PLN
za
szt.
Czas wysyłki: Natychmiast
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Kod EAN: 6210242609204

Chałwa czekoladowa Durra 350g

Chałwa czekoladowa Durra 350g

Informacje o produkcie:

chałwa lub halva: to rodzaj słodyczy, który ma wiele zalet i jest bogaty w witaminy korzystne dla zdrowia człowieka. Jest również przyjemny dla dzieci i dorosłych.

Skład: cukier (27,2%), glukoza (13,6%), kakao (3,5%), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E471 (2%) i ekstrakt z mydln icy lekarskiej (1%), regulator kwasowości: E330 (0,15%), wanilia (0,05%)

Waga netto: 350g

Sezam to bardzo dobre źródło wapnia, magnezu, a także niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Odnajdziemy w nim ponadto witaminę A, E i witaminy z grupy B.

Wartości odżywcze 465 kcal (w 100g):

  • Kalorie 465 kcal/ 1946 KJ
  • Tłuszcz 28g
  • Tłuszcze nasycone 4,2g
  • Sód 0,10g
  • Węglowodany 51g
  • Cukier 39g
  • Proteiny 9g
Chałwa czekoladowa Durra 350g
Chałwa czekoladowa Durra 350g

Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu w temperaturze od 0 do 25° C i wilgotnym nie więcej niż 75%.

Data ważności: na opakowaniu

Chałwa durra jest produkowana w Jordanii.

Pakowany w wygodne pudełko o wadze około 360 gram.

Opakowanie zawiera cały kawałek jasnobrązowego produktu.

Łatwo kroi się na porcje.

Chałwa czekoladowa Durra 350g
Chałwa czekoladowa Durra 350g

Produkcja Chałwy:

Chałwa charakteryzuje się słodkim smakiem, nic dziwnego, jeśli wiesz, do czego jest przygotowywana orientalna specjalność.

Mieszanka zmielonego sezamu, mąki lub kaszy manny, orzechów, cukru i miodu zwykle migruje do masy na chałwę. Do aromaterapii stosuje się szafran lub wodę różaną. Całość daje twardą, odporną na przecięcia masę, którą lubi się jeść w krajach orientalnych i słowiańskich do herbaty.

Chałwa to słynny orientalny deser z cukru i orzechów lub nasion.

Przepis na przygotowanie orientalnej słodyczy jest dość prosty - najpierw miażdży się nasiona lub orzechy, a następnie ubija się na puszystą jednorodną masę z karmelem. Wszystkie składniki są naturalne. A wysoka zawartość wapnia i witaminy E w migdałach sprawia, że ​​są one bardzo przydatne przy zaburzeniach wzroku, anemii, bezsenności, skurczach i wrzodach żołądka.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Ładowanie