Cukier Nabat z szafranem z Iranu 100g (1)

Cukier Nabat z szafranem z Iranu 100g

Ładowanie
CENA: 15,00 PLN
za
szt.
Czas wysyłki: Natychmiast
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Kod EAN: 6260501520054

Irański cukier z szafranem - 100g netto

Irański cukier z szafranem, zwany Nabat, to rodzaj cukru otrzymywanego z buraków cukrowych w postaci kryształków.

Nabat jest przygotowywany poprzez hodowanie małych kryształków sacharozy (cukru) w jej stężonym roztworze podczas procesu krystalizacji. Z tego powodu w środku pojedyńczego nagatu znajduje się sznurek, który działa jak powierzchnia złoża do wzrostu kryształów i utrzymywania ich w stanie zawieszonym w roztworze.

Służy do słodzenia herbaty.

Unikalne właściwości Nabat z szafranem

Różnica między nabat a cukrem i surowcem cukrowym jest taka sama pod względem cukru i stabilności. Jednak z powodu kryształów, które tworzą się w nabacie, ma on cieplejszy charakter niż cukier. Dlatego nabat jest używany w łagodzeniu przypadków, takich jak wzdęcia itp.

Jest szybko wchłaniany przez organizm i zwiększa metabolizm tłuszczów i białek w organizmie.

Odmładzający - łagodzi zmęczenie i senność.

Najlepszą cechą wyboru doskonałej rośliny jest wysoka przezroczystość jej kryształów.

Nabat z szafranem, szafranowy

Rodzaje irańskiego cukru (zwany cukierkami):

✅ Białe cukierki - Wyhodowane kryształy to sacharoza otrzymana z przesyconego roztworu białego cukru podczas procesu krystalizacji. Cukier pozyskiwany jest z buraka cukrowego

✅ Cukierki szafranowe - Jest to ten sam biały nabat, do której dodaje się roztwór szafranu podczas procesu krystalizacji lub po procesie pokrywa się go pałeczkami szafranu

Nabat z szafranem, szafranowy

Cukier z patyczkami szafranu, zawierają piękne, jednoręczne patyczki szafranu ozdobione najwyższej jakości ręcznie zbieranymi kwiatami szafranu.

W niektórych przypadkach zamiast przędzy (nici) używa się drewna lub słomki. Najlepszą cechą dobrego nagatu jest przezroczystość kryształów.

✅ zawartość: 6 patyczków x 15g

✅ Skład: cukier, szafran, woda

Irański cukier z szafrane wytwarzany jest z wysokiej czystości cukru, czystego ekstraktu szafranu i antybakteryjnej przędzy bawełnianej.

✅ Waga netto: 100g +-10gr

✅ Pochodzenie: Iran

✅ Opakowanie zawiera: cukier szafranowy na sznureczkach.

Od Ciebie zależy ile dodasz go do swojego napoju.

*nie należy wystawiać na działanie wilgoci i bezpośredniego światła słonecznego. Po  otwarciu opakowania przechowywać w pojemnikach z pokrywkami.

Kolor, smak i zapach:

Każdy rodzaj rośliny powinien mieć swój naturalny kolor i smak, bez nienaturalnego smaku i zapachu.

Dodatki:

Dodanie do nabatu jakichkolwiek barwników, aromatów i konserwantów jest niedozwolone (z wyjątkiem szafranu w nugacie z szafranem)

Właściwości lecznicze

Cukierki mają ciepły charakter i są bardzo przydatne przy zgadze, wzdęciach i problemach trawiennych, u osób z przeziębieniem itp. Nabat używany w Iranie jest najczęściej dostępny w dwóch kolorach: białym i żółtym (kolor wydobywany z pałeczek szafranu). 

Na przeziębienie eksperci zalecają używanie białej wersji Nagatu.

Generalnie, według dotychczasowych badań, Irański cukier, zwany potocznie "Nabat" lub po prostu "cukierkami", który jest bardzo:

  • tonizująca,
  • orzeźwiająca,
  • przeciw wzdęciom,
  • przeczyszczająca
  • moczopędna

W Iranie od dawien dawna przepisywana jest bardzo skutecznie herbata z cukrem szafranowym na ból brzucha, wzdęcia i niestrawność.

Tabela kalorii


Każda porcja cukru (w 15 gramach) zawiera:

✅ cukier - 14,85 g

✅ Tłuszcz - 0 g

✅ Sól - 0 g

✅ Kwasy tłuszczowe trans - 0g

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Ładowanie