Kwiat soli, Grecka sól morska w słoiczku 110g
Producent: Ellie |
Kod EAN: 5200252551946 |
Kwiat soli, Grecka sól morska w słoiczku 110g
Produkt niedostępny
Podaj swój adres e-mail, abyśmy mogli Cię powiadomić o ponownej dostępności tego produktu.
Kwiat soli, Grecka naturalna sól morska w słoiczku 110g
"Salt Foam" powstaje w określonych warunkach środowiskowych, a jego jakość jest nierozerwalnie związana z regionem pochodzenia. To w połączeniu ze sposobem jej zbierania sprawia, że jest to jedna z najdroższych soli na rynku.
W Grecji jakość Afrina z Messolonghi Saltworks jest jedną z najlepszych na świecie.
Dodaj kolor śródziemnomorski do swojej kuchni.
Flower of salt („kwiat soli”) - autentyczna sól z solniska Messolongh. Uważana jest za najlepszą sól z basenu śródziemnomorskiego. Powstaje w naturalnych zagłębieniach skał, z fal morskich, które po wypełnieniu tych małych lub dużych słonych oczek skalnych, potraktowane ciepłym słońcem Grecji, aby odparować wodę morską i uformować na nich słone płatki.
Ma naturalny, oślepiający biały kolor, przewiewne zasolenie, którego nie można porównać z żadną inną solą, ponieważ jest wzbogacona o pierwiastki śladowe, metale i jod.
Sól z Morza Śródziemnego jest jedną z najbardziej znanych soli na świecie ze względu na wysoką zawartość magnezu. Jego zawartość soli waha się od 3% do 8%.
Sól morska ma bardziej intensywny smak niż zwykła sól kuchenna i wymaga ostrożności podczas jej używania. Oprócz jedzenia można go używać w solance lub do marynowania.
Flower of salt („kwiat soli”) jest w postaci surowej i nieprzetworzonej, dając naszemu organizmowi zdolność wchłaniania tych minerałów i metali. Jednocześnie oferuje nam kulinarną rozkosz, dopełniając układankę naszego posiłku czy sałatki, nadając kolor, smak i pobudzając kubki smakowe naszych podniebień.
Właściwości:
Waga netto: 110gr
Opakowanie: szklany słoiczek
Skład: 100% sól Messolonghi
Marka: Ellie
Kraj pochodzenia: GRECJA
Region pochodzenia: Kreta
*Alergeny: Firma zarząza nasionami sezamu, selera i gorczycy
Uwaga: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Konsystencja „Salt Foam” jest wyjątkowa, ma nieregularne kryształy, inne drobne i inne grube oraz jest bogata w minerały magnezowe i potasowe. Najwyższy procent wilgoci przyczynia się do sklejania się kryształków i powolnego topienia, dzięki czemu smak owoców morza pozostaje w ustach.
"Salt Foam" jest pierwszym w preferencjach wielu znakomitych szefów kuchni, którzy klasyfikują go w składnikach, które sprawiają, że posiłek staje się niezwykłą przyjemnością smakową.
W restauracjach dla smakoszy „Salt Foam” jest umieszczana w otwartych pojemnikach na stołach i podawana z chlebem i oliwą z oliwek.
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie