Makaron Ashi z Iranu NC 500g
Kod EAN: 6260333800201 |
Makaron Ashi z Iranu NC 500g
Produkt niedostępny
Podaj swój adres e-mail, abyśmy mogli Cię powiadomić o ponownej dostępności tego produktu.
Suszony makaron Ashi z Iranu NC - opakowanie zawiera 500g
Makaron Ashi jest dostępny we wszystkich dużych i małych sklepach w różnych miastach Iranu i możesz zobaczyć ich różne przykłady. Zupa z makaronem to jedna z najsmaczniejszych irańskich potraw, przygotowywana na różne sposoby od czasów starożytnych. Zupa z makaronem ma różne przepisy kulinarne w różnych częściach kraju. Te kluski mają również łatwą metodę gotowania, którą możesz przygotować w jak najkrótszym czasie i miejscu.
Makaron Nitki Anshi Ashi jest jednym z bardziej odżywczych makaronów Ashi, które nie zawierają kwasów tłuszczowych. Kupując ten makaron, nie musisz się już martwić o swoje zdrowie.
Ciesz się posiłkiem dzięki łatwemu gotowaniu.
Waga: 500 g
Składniki: mąka, sól, woda
Pochodzenie produktu: Iran
Marka: NC
Skład: mąka pszenna (60%), sól (5%), gluten (2,5%), kwas sorbinowy (0,001%), woda (32,999%)
W firmie produkującej makaron wytwarzane są produkty zawierające: gluten, mąka sojowa, mąka orzechowa, kwas askorbinowy i lecytyna, które mogą znajdować się w produkcie w śladowych ilościach.
Wartości odżywcze w 100g
- wartość energetyczna (kcal): 338
- tłuszcz: 1,7
- gtłuszczowe nasycone: 0g
- węglowodany: 78,3g
- cukier: 5,2g
- białko:12g
- sól: 4g
Rodzaje nitek
Wśród wyrobów wytwarzanych z mąki pszennej znajdują się różne rodzaje makaronów, które tradycyjnie są produkowane w Iranie w małych fabrykach i przemyśle spożywczym i należą do grupy produktów zbożowych pod względem wartości odżywczych.
Ze względu na różnorodność zastosowań, zapewnienie pożądanej jakości produktu i jego zdrowia odgrywa ważną rolę w zapewnieniu ludzkiego zdrowia.
- makaron typu ashi: Jest to produkt wytwarzany przez zmieszanie mąki pszennej, wody i soli po różnych etapach przetwarzania, a następnie suszony.
- makaron typu sznurek: Jest to produkt, który jest mieszany ze zwykłej mąki pszennej, wody i soli lub bez soli po różnych etapach przetwarzania przez maszynę w postaci cieńszych nitek niż sznurek, a następnie suszony i prażony.
Należy pamiętać, że sól jest dodawana w celu poprawy tekstury, elastyczności ciasta i jego przyczepności.
Produkcja
Ciasto makaronu ugniata się z mąki pszennej wraz z rafinowaną solą w letniej wodzie, aby uzyskało pożądany kształt, a na koniec można je pokroić na różne kawałki.
Jak wiadomo, istnieją różne sposoby przygotowywania różnych rodzajów produktów żywnościowych, które zapewniają bezpieczeństwo zdrowotnej żywności dla tych produktów.
NC Company jest jedną z tych firm, która kontrolując swoją linię produkcyjną, produkuje pola o pełnym standardzie zaakceptowanym przez Ministerstwo Zdrowia i Żywności. Dlatego kupując różne produkty tej firmy, możesz być pewien najwyższej jakości.
Sposób użycia:
Dodaj zawartość opakowania do gotowanych i wrzących składników zupy, w razie potrzeby rozpuść 2 łyżki mąki w pół szklanki letniej wody i dodaj do zupy.Po około 10 minutach jest gotowy do podania.
Ash reshteh, najpopularniejsza zupa perska…
Grupa NC jest producentem Ash Reshteh Noodle, który jest używany do przygotowania Ash Reshteh lub lepiej powiedzieć, perskiej zupy z makaronem, która jest mieszanką różnych rodzajów warzyw, makaronu i roślin strączkowych. To zdecydowanie najpopularniejsze rodzaje zup w Iranie. Mieszanka warzyw składająca się z pietruszki, pora, szpinaku, kolendry i koperku. Tradycyjna perska zupa z makaronem jest bardzo wyjątkowa i znana wśród obcokrajowców, którzy podróżowali do Iranu. Szeroka gama perskich tradycyjnych potraw może zaoferować wysoką wartość odżywczą i wysoki poziom zdrowia żywności.
Chociaż irański kebab i dania z grilla są bardzo znane, Ash Reshteh ze specjalnymi rodzajami warzyw, roślin strączkowych, smażonym czosnkiem i suszoną miętą oraz kashk (perski specjalny zupowy sos) byłoby przyjemnym doświadczeniem, szczególnie w zimny wieczór.
Jak ugotować perską zupę z makaronem, Ash reshteh na wieczór
Przepis, składniki i czynności związane z gotowaniem tradycyjnego perskiego gulaszu Sabzi Polo są następujące:
Rośliny strączkowe: czerwona fasola, ciecierzyca, soczewica (wszystkie namoczone wcześniej przez noc), 1 paczka suszonych warzyw Sabzi (namoczona 1 godzina), 300 g suszonego makaronu Ashi, sól i pieprz do smaku.
Do dekoracji: duża cebula (cienko pokrojona), 5 ząbków posiekanego czosnku, 2 łyżki suszonej mięta, 1/2 łyżeczki kurkumy, oliwa z oliwek (rekomendujemy oliwy SerceOliwy), 1 szklanka kashk (sos z zupy perskiej - można pominąć), 0,125 g szafranu
Sposób przygotowania:
Włóż rośliny strączkowe do dużego garnka, dodaj 8 szklanek wody, doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Następnie przykryj pokrywkę i gotuj przez 2 godziny, aż fasola będzie twarda. Dodaj namoczony Sabzi Ash reshteh (suszone warzywa), suszony makaron Ashi, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj, przykryj i gotuj przez kolejne 30-40 minut na średnim ogniu.
Do ozdabiania, Na średniej patelni rozgrzej 3-4 łyżki oliwy z oliwek (rekomendujemy oliwy SerceOliwy) na średnim ogniu. Włóż pokrojoną cebulę i gotuj, aż będzie złota.Dodaj czosnek i kurkumę w proszku, smaż przez kolejne 3-5 minut.Dodaj suszoną miętę i smaż przez 2-3 minuty.
Wreszcie nadszedł czas, aby podać Jesienną zupę do miski i udekorować smażoną mieszanką i Kashk.Wreszcie, możesz cieszy c się swojim Ashe resheteh i cieszyć się czasem spędzonym z rodziną prawdopodobnie wieczorem.
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie