Pasta z czarnych oliwek 40gr PETROMILOS

Pasta z czarnych oliwek 40gr PETROMILOS

Ładowanie
CENA: 6,90 PLN
za
szt.
Czas wysyłki: Natychmiast
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Kod EAN: 5200252551632

Pasta z czarnych oliwek 40gr PETROMILOS

Pasta z czarnych oliwek 40gr PETROMILOS

Pasta z czarnych oliwek produkowana z oliwek Kalamon. Zdrowy i smaczny produkt o pikantnym i bogatym smaku oliwy z oliwek.

Produkt w 100% naturalny i organiczny prosto z Grecji. 

Bogaty w jednonienasycone tłuszcze, witaminy i minerały.

Pasta ma 10 razy większą aktywność antyoksydacyjną niż oliwa z oliwek. Doskonały dip do bruschett, na kanapki, czy też do tostów.

Idealny do diety wegańskiej i wegetariańskiej

Pasta z czarnych oliwek 40gr PETROMILOS

Kup nasze pasty z oliwek Kalamon z ziołami, które są najbardziej popularne. Kluczowa dieta śródziemnomorska, pełna ważnych składników odżywczych i przeciwutleniaczy, bez konserwantów. Odpowiedni dla wegetarian.

Właściwości

  • Typ: pasta oliwna
  • Marka:  PETROMILOS od Ellie
  • pojemność: 40g
  • opakowanie: szklany słoiczek
  • Kraj pochodzenia: GRECJA
  • Region: Kreta
  • Odmiana oliwek: Kalamon
  • Zbiór: 2021
  • Najlepiej spożyć do:  05/2023  

Składniki: oliwki Kalamon (97%), olej słonecznikowy, czosnek, oregano, bazylia, sól

*Alergeny: Firma zarząza nasionami sezamu, selera i gorczycy

Wartości odżywcze w 100 g

  • Energia 1055 kJ / 252 Kcal
  • Tłuszcz 26,4 g 
  • w tym tłuszcze nasycone 3,9 g
  • Węglowodany 2,1 g 
  • w tym cukry 0,2 g
  • Białko 1,4 g
  • Sól 4,0 g

Firma ELLIE z serią produktów PETROMILOS – kontrola jakości:

Stosujemy system kontroli jakości HACCP zgodny z normą ISO 22000: 2005. Jesteśmy zatwierdzeni przez greckie Ministerstwo Rozwoju Rolnictwa i Żywności pod kodem: EL 40 150. Nasza firma jest zarejestrowaną i zatwierdzoną jednostką przez Amerykańską Agencję ds. Żywności i Leków (FDA).

Zdrowotne właściwości oliwek Kalamon

Oliwki typu Kalamon produkowane są nie tylko w Mesenii, ale także w kilku częściach Grecji, takich jak Kreta. Oliwki Kalamon są dobrym źródłem witamin B, K, E i  A. Jak również jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i minerałów, wapnia, magnezu, fosforu i potasu oraz sodu. Zawierają również związki fenolowe, które są naturalnymi przeciwutleniaczami, jednocześnie chroniąc organizm przed toksynami i wolnymi rodnikami.

Zastosowanie:

Są to pasty lub lepkie sosy, w których „maczamy” bułki i paluszki chlebowe, paluszki warzywne, owoce morza czy małe kawałki mięsa lub ryby. Alternatywnie możemy posmarować pastą chleb, kanapki, krakersy, pieczone ziemniaki lub wykorzystać jako oryginalny dressing do sałatek.

Oliwkowa pasta jest pyszna wieczorem na sofie do drinka, ale także jako kanapka do smarowania zamiast masła, z ładnym plastrem starego sera na wierzchu.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Ładowanie