Pasta z zielonych oliwek z czosnkiem i bazylią 100g

Pasta z zielonych oliwek z czosnkiem i bazylią 100g

Ładowanie
CENA: 8,50 PLN
za
szt.
Czas wysyłki: Natychmiast
szt.
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Numer katalogowy: 5200252551601
Kod EAN: 5200252551601

Pasta z zielonych oliwek z czosnkiem i bazylią 100g od firmy PETROMILOS

Pasta z zielonych oliwek z czosnkiem i bazylią 100g

Pasta z zielonych oliwek produkowana z oliwek Halkidiki.

To pyszny i zdrowy produkt, niezbędny w kuchni śródziemnomorskiej. Bogaty w witaminy B i E, jednonienasycone, tłuszcze, wapń, żelazo. Potwierdzone działanie antyoksydacyjne.

Doskonały dip do bruschett, na kanapki czy też do tostów.

Idealny do diety wegańskiej i wegetariańskiej

Pasta z zielonych oliwek z czosnkiem i bazylią 100g

Właściwości

  • Typ: pasta oliwna
  • Marka:  PETROMILO
  • Spojemność: 100g
  • opakowanie: szklany słoiczek
  • Kraj pochodzenia: GRECJA
  • Region: Kreta
  • Odmiana oliwek: Halkidiki
  • Zbiór: 2021
  • Najlepiej spożyć do:  05/2023  

Składniki: zielone oliwki (97%), suszone na słońcu pomidory, oregano, bazylia (1%), czosnek (1%), sól

*Alergeny: Firma zarządza nasionami sezamu, selera i gorczycy

Wartości odżywcze w 100 g

  • Energia 590 kJ / 140 Kcal
  • Tłuszcz 13,6 g 
  • w tym tłuszcze nasycone 2,2 g
  • Węglowodany 3,6 g 
  • w tym cukry 0,1 g
  • Białko 1,1 g
  • Sól 4,0 g

Firma ELLIE z serią produktów PETROMILOS – kontrola jakości:

Stosujemy system kontroli jakości HACCP zgodny z normą ISO 22000: 2005. Jesteśmy zatwierdzeni przez greckie Ministerstwo Rozwoju Rolnictwa i Żywności pod kodem: EL 40 150. Nasza firma jest zarejestrowaną i zatwierdzoną jednostką przez Amerykańską Agencję ds. Żywności i Leków (FDA).

Właściwości zdrowotne zielonych oliwek:

Oliwka to błogosławiony owoc greckiej ziemi. Ze względu na wyjątkowy mikroklimat, jaki rosną na drzewach, możemy znaleźć oliwki w różnych gatunkach i smakach. Nie jest tajemnicą, że oliwki dają potężny strzał zdrowotny. Te małe owoce, wyciśnięte do oleju jadalnego lub zjedzone w całości i peklowane, budują odporność jako doskonała pomoc dla serca, ale korzyści wykraczają poza wzmocnienie układu sercowo-naczyniowego, pomagając osiągnąć cele związane z utratą wagi i dokonać pozytywnej zmiany, która korzystnie wpływa na zdrowie długoterminowo.

Kup nasze zielone oliwki kreteńskie z ziołami, które są najbardziej popularne. Kluczowa dieta śródziemnomorska, pełna ważnych składników odżywczych i przeciwutleniaczy, bez konserwantów. Odpowiedni dla wegetarian.

Zastosowanie:

Są to pasty lub lepkie sosy, w których „maczamy” bułki i paluszki chlebowe, paluszki warzywne, owoce morza czy małe kawałki mięsa lub ryby. Alternatywnie możemy posmarować pastą chleb, kanapki, krakersy, pieczone ziemniaki lub wykorzystać jako oryginalny dressing do sałatek.

Oliwkowa pasta jest pyszna wieczorem na sofie do drinka, ale także jako kanapka do smarowania zamiast masła, z ładnym plastrem starego sera na wierzchu.

Przydatność i użyteczność owoców oliwnych dla organizmu człowieka

Przydatność i użyteczność owoców oliwnych dla organizmu człowieka jest bardzo dobrze znana ze względu na bogactwo składników odżywczych. Średnia wartość energetyczna oliwki jest większa niż innych owoców i warzyw. Owoce oliwki oferowane na naszym stole zawierają olej, proteiny, aminocukry. Również minerały o wartości biologicznej dla organizmu człowieka, takie jak żelazo, wapń, potas, magnez, fosfor i inne

Warto zauważyć, że zawartość wapnia w oliwkach jest wyższa, nie tylko w owocach i warzywach, ale także w mięsie, rybach, pieczywie itp. Jest równa zawartości wapnia w mleku krowim. Wreszcie oliwka jest ważnym źródłem witamin A, B i E i jest dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega i błonnika pokarmowego.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Ładowanie