Alexandros

Alexandros Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

 

Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia „ALEXANDROS” o niskiej kwasowości maksymalnie do 0,3%, charakteryzuje się wybuchem świeżego smaku oliwek, który odzwierciedla słoneczny i ciepły klimat Grecji.

Odmiana oliwek Koroneiki, z których produkowana jest oliwa extra virgin, mają łagodny smak i wydobywają złotą oliwę, którą wszyscy uwielbiają. Smak i aromat oliwy z oliwek pochodzącej z odmiany oliwek Koroneiki są naprawdę bardzo wyjątkowe i niepowtarzalne.

Oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia „ALEXANDROS” tej znanej odmiany oliwek jest bardzo ceniona ze względu na jej łagodny i soczysty smak.

Oliwa z oliwek extra virgin Alexandros pasuje wyśmienicie do

  • zielonej sałaty,
  • pieczonej ryby,
  • pieczonego mięsa,
  • gotowanych ziemniaków
  • lub nawet jogurtu.
Pusto :(