Wartości odżywcze w 1 łyżeczce stołowej (15g) | ||
Kalorie | 33 kcal | |
% dziennej wartości | ||
Węglowodany ogółem | 1,5 g (1%) | |
w tym: | ||
Cukier | 0,0 g | |
Błonnik pokarmowy | 0,3 g (1%) | |
Białka | 0,0 g | |
Sól | 0,0 g | |
Tłuszcze | 2,9 g (4%) | |
w tym: | ||
Tłuszcze nasycone | 0,3 g (2%) | |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,3 g (2%) | |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,0 g | |
Cholesterol | 0mg (0%) | |
Sód | 200mg (7%) | |
Proteiny | 0,3 g | |
nie jest znaczącym źródłem witaminy D, wapnia, żelaza ani potasu |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
*% Dziennej wartości (DV) mówi, ile składnika odżywczego w porcji żywności przyczynia się do dziennej diety 2000 kcal dziennie stanowi ogólne porcji żywieniowe.