Wartości odżywcze w około 3 oliwkach (14g) | ||
Kalorie | 26 kcal | |
% dziennej wartości | ||
Węglowodany ogółem | 0,9 g (0%) | |
w tym: | ||
Cukier | 0,0 g | |
Błonnik pokarmowy | 0,4 g (1%) | |
Białka | 0,0 g | |
Sól | 0,0 g | |
Tłuszcze | 2,6 g (3%) | |
w tym: | ||
Tłuszcze nasycone | 0,4 g (1%) | |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,3 g (1%) | |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,9 g | |
Cholesterol | 0mg (0%) | |
Sód | 214mg (6%) | |
Proteiny | 0,1 g | |
witaminy D 0mg 0%; wapnia 12,1mg 1%; żelaza 3,2mg 3%; potasu 1mg 0% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
*% Dziennej wartości (DV) mówi, ile składnika odżywczego w porcji żywności przyczynia się do dziennej diety 2000 kcal dziennie stanowi ogólne porcji żywieniowe.