Cukier Nabat z szafranem z Iranu 200g
Producent: Behafarin Candy |
Kod EAN: 6260501520009 |
Cukier Nabat z szafranem z Iranu 200g
Produkt niedostępny
Podaj swój adres e-mail, abyśmy mogli Cię powiadomić o ponownej dostępności tego produktu.
Irański cukier z szafranem - 270g
Irański cukier z szafranem, zwany Nabat, to rodzaj cukru otrzymywanego z buraków cukrowych w postaci kryształków.
Nabat jest przygotowywany poprzez hodowanie małych kryształków sacharozy (cukru) w jej stężonym roztworze podczas procesu krystalizacji. Z tego powodu w środku pojedyńczego nagatu znajduje się sznurek, który działa jak powierzchnia złoża do wzrostu kryształów i utrzymywania ich w stanie zawieszonym w roztworze.
Służy do słodzenia herbaty.
Unikalne właściwości Nabat z szafranem
Różnica między nabat a cukrem i surowcem cukrowym jest taka sama pod względem cukru i stabilności. Jednak z powodu kryształów, które tworzą się w nabacie, ma on cieplejszy charakter niż cukier. Dlatego nabat jest używany w łagodzeniu przypadków, takich jak wzdęcia itp.
Jest szybko wchłaniany przez organizm i zwiększa metabolizm tłuszczów i białek w organizmie.
Odmładzający - łagodzi zmęczenie i senność.
Najlepszą cechą wyboru doskonałej rośliny jest wysoka przezroczystość jej kryształów.
Rodzaje irańskiego cukru (zwany cukierkami):
✅ Białe cukierki - Wyhodowane kryształy to sacharoza otrzymana z przesyconego roztworu białego cukru podczas procesu krystalizacji. Cukier pozyskiwany jest z buraka cukrowego
✅ Cukierki szafranowe - Jest to ten sam biały nabat, do której dodaje się roztwór szafranu podczas procesu krystalizacji lub po procesie pokrywa się go pałeczkami szafranu
Cukier z patyczkami szafranu, zawierają piękne, jednoręczne patyczki szafranu ozdobione najwyższej jakości ręcznie zbieranymi kwiatami szafranu.
W niektórych przypadkach zamiast przędzy (nici) używa się drewna lub słomki. Najlepszą cechą dobrego nagatu jest przezroczystość kryształów.
✅ zawartość: 12 patyczków x 15g
✅ Skład: cukier, szafran, woda
Irański cukier z szafrane wytwarzany jest z wysokiej czystości cukru, czystego ekstraktu szafranu i antybakteryjnej przędzy bawełnianej.
✅ Waga netto: 180g +-10gr
✅ Pochodzenie: Iran
✅ Opakowanie zawiera: cukier szafranowy na sznureczkach.
Od Ciebie zależy ile dodasz go do swojego napoju.
*nie należy wystawiać na działanie wilgoci i bezpośredniego światła słonecznego. Po otwarciu opakowania przechowywać w pojemnikach z pokrywkami.
Kolor, smak i zapach:
Każdy rodzaj rośliny powinien mieć swój naturalny kolor i smak, bez nienaturalnego smaku i zapachu.
Dodatki:
Dodanie do nabatu jakichkolwiek barwników, aromatów i konserwantów jest niedozwolone (z wyjątkiem szafranu w nugacie z szafranem)
Właściwości lecznicze
Cukierki mają ciepły charakter i są bardzo przydatne przy zgadze, wzdęciach i problemach trawiennych, u osób z przeziębieniem itp. Nabat używany w Iranie jest najczęściej dostępny w dwóch kolorach: białym i żółtym (kolor wydobywany z pałeczek szafranu).
Na przeziębienie eksperci zalecają używanie białej wersji Nagatu.
Generalnie, według dotychczasowych badań, Irański cukier, zwany potocznie "Nabat" lub po prostu "cukierkami", który jest bardzo:
- tonizująca,
- orzeźwiająca,
- przeciw wzdęciom,
- przeczyszczająca
- moczopędna
W Iranie od dawien dawna przepisywana jest bardzo skutecznie herbata z cukrem szafranowym na ból brzucha, wzdęcia i niestrawność.
Tabela kalorii
Każda porcja cukru (w 15 gramach) zawiera:
✅ cukier - 14,85 g
✅ Tłuszcz - 0 g
✅ Sól - 0 g
✅ Kwasy tłuszczowe trans - 0g
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie