Kandylas

Kandylas

Kandylas S.A.

 

Firma Kandylas S.A. działa w branży spożywczej od 1927 roku. W 2009 roku została przeniesiona do nowej, nowoczesnej jednostki produkcyjnej o powierzchni 5500 m2. Zakłady produkcyjne pracują w doskonałych warunkach zapewniających higienę i jakość żywności.


Firma S. KANDYLAS SA to firma z wieloletnią tradycją w zakresie produkcji wyrobów tradycyjnych. 

Tę piękną przygodę w wędrówce z tradycją rozpoczął pradziadek obecnego właściciela, Stylianos Kandilas, Ioannis Kandilas. Ioannis Kandilas pochodził ze Smyrny w Azji Mniejszej i prowadził fabrykę tahini, petimezi, oleju sezamowego i rodzynek.

 

Wychodząc naprzeciw nowym trendom i potrzebom rynku, w 2018 roku Firma stworzyła pasty tahini i ciastka chałwowe, poprzez nowe jednostki produkcyjne dotyczące konkretnych produktów. Są to innowacyjne produkty, które wzbudziły zainteresowanie konsumentów.